Könyv: Encyclopedia of Geomagnetism

Gubbins, D., Herrero-Bervera, E. (szerk.) 2007 Encyclopedia of Geomagnetism and Palaeomagnetism. Encyclopedia of Earth Sciences Series. Dordrecht: Springer

A klasszikus fizikának maradt egyik utolsó nagy kihívás a Föld mágneses mezejének eredete. A geomágnesesség vizsgálata, mint a legrégebbi földtudomány, ezzel a kérdéssel is foglalkozik, míg a paleomagnetizmus a kőzetekben rekedt ősi mágneses információkat olvassa. Mindkét részterület aktív. Eredményeiket használjuk tájékozódáskor, ásványok keresésekor, kormeghatározáskor, és persze a múlt nagy geológiai mozgásainak felderítésekor is.

Ezek az eredmények találhatók a több, mint háromszáz cikket felvonultató kötetben, ami kétszáz szakember mai tudását tükrözi a témában. Az enciklopédia nem csak a geofizikusok könyvtárában biztosít magának helyet, minden bizonnyal jó barátja lesz a geológusoknak, fizikusoknak, mérnököknek és ökológusoknak is.

FIGYELEM: a tartalommal szemben semmilyen jogi követelésünk nincs, a tartalom nincs a tulajdonunkban, nem tároljuk szerverünkön és minden visszaélést elítélünk. A tartalmat és linket szolgáltató honlappal semmilyen kapcsolatban nem állunk. Minden jog a tartalom tulajdonosáé. Bármilyen kérdéssel és kéréssel ezzel kapcsolatban forduljon a blogot fenntartókhoz a megadott email címen keresztül.

NOTICE: We do not store any files on our server. We do not reserve any rights to, nor claims copyright to, any content listed on the linked pages. All references are copyright to their respective owners.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *