Munkatársakat keresünk

1. Tartalomgyárosoknak

A platformot ti alkotjátok. Osszátok meg kutatási eredményeiteket, kérdéseiteket és élményeiteket velünk. Szeretnénk, ha mindenki kíváncsiságát minőségi tartalmakkal elégíthetnénk ki. Ehhez sok írás, és sok író kell, hiszen mindenki másban jártas, másba ásta bele magát.

A tartalmakat az info@ameplatform.hu email címre várjuk. Bármiről írhatsz, és bármilyen (na jó, majdnem bármilyen) fotót, videót és ábrát elküldhetsz nekünk. Az elmédből kipattanó termékeket a CreativeCommons 4.0 licensz védi majd, a ResearchBlogging pedig garantálja, hogy jó helyen teszed közzé. Annyit kérünk tőled, hogy a következő kategóriák valamelyikébe szuszakold bele közlendődet:

 • velősen: rövid írások bármilyen témában – a bejegyzések nagyobb része ilyen.
 • esszé: hosszab írások, 6000 karakter fölött; vagyis itt már egy két-három oldalas cikkel is nevezhetsz.
 • multimédia: kép, video, ábra, térkép, infografika, esetleg valami jópofa kimutatás – az ilyen bejegyzéseknél a vizualitásra esik a hangsúly. Itt az esély, hogy igazán kihasználd a netes közlésforma összes előnyét.
 • recenzió: ha kezed ügyébe akadt valami érdekes könyv vagy film, tetszett a konferencia, írj róla nekünk!
 • interjú: ha pedig egy érdekes emberrel futottál össze, kérdezz tőle okosakat, aztán tedd közzé a platformon! (Készíts sztárfotót is, ha lehet!)
 • esemény: hírek minden történésről, ahol a dátum is fontos. Hacsak nem porszívókat akarsz elsózni, reklámozd, amit kihagyhatatlannak tartasz mostanában! Konferencia, workshop, megnyitó, kiállítás, film, koncert stb.

 

2. Tanulj és taníts velünk!

Minden hallgató nagy álma, hogy a tanulmányi információkhoz egy helyen és egyszerűen jusson hozzá. EZT szeretnénk megvalósítani.

Az AME Platform egyik fő célja, hogy az itt böngészők segítsék egymást. A hallgatóknak kategória bejegyzései jelentik a frontvonalat: kurzusleírások, űrlapok,irodalomlisták, letöltések, gyakorlat és állásajánlatok kerülnek ide. Minden anyagot archiválunk, és ami a legfontosabb, minden adat könnyen visszakereshető. Elég a kurzus neve, vagy egy kulcsszó, és nyomhatod is a letöltés gombot. A következő kategóriákat találod itt.

 • kurzusok itthon: régészhallgatók, reményeink szerint lesztek olyan aktívak, hogy elkülditek a féléves órarendet. Milyen fontosabb kurzusok indulnak, mi a kötelező irodalom stb.
 • kurzusok külföldön: egy sor kiváló órát tartanak a világ régészeti tanszékein – meglepő, ugye? Nagyon sok információ rendezhető össze egy témakörben néhány jól sikerült kurzusleírás alapján.
 • ame kurzus: a bátrak kategóriája. Indíts egy minikurzust itt, adj másnak tanácsokat!
 • szerszámosláda: ha csak egy-két tipped van, oszd meg a szerszámosládában. Hol lehet jó bradest venni? Hogy tüntetem el a fehér hátteret a leletfotón? Hogyan kalibrálok 14C adatot?
 • régész vagyok/leszek: állásajánlatok, álláskeresés és szakmai gyakorlati infók
 • szakirodalom: kurzushoz, témához illő irodalomlisták, jegyzetek
 • megosztás: szebb szó a letöltésre. Ha találsz valami hasznosat és jogtisztát a neten, küldd el a letöltési linket; vagy épp fel is töltheted a saját dolgozatodat, ha szeretnéd.

 

3. Hirdetőket keresünk

Természetesen együttműködést keresünk mindenkivel a régészet világából. Konferenciák, könyvkiadók, kiállítások, honlapok népszerűsítése is célunk, ezért tárt karokkal várjuk a promóciós anyagokat az info@ameplatform.hu email címre.

Kérdőív

Örülünk, hogy ide kattintottál. Olvasd el, hogy mit tudunk most, és ha van kedved, adj nekünk tartalmakat, tanácsokat és ötleteket a folytatáshoz.

Ha nem is fogod azonnal használni a honlapot, kérünk téged, hogy töltsd ki ezt a kérdőívet. Szeretnénk felmérni, hogy mivel járhatnánk jobban a kedvedre.


publikálni szeretnék
tanulmányi ügy
promotálni szeretnék
* - kötelező