Könyv: Evolution of Hominin Diets

Hublin, J.-J. and Richards, M. P. szerk. (2009). The Evolution of Hominin Diets – Integrating Approaches to the Study of Palaeolithic Subsistence, Springer Science+Business Media, New York.

 

A kötetben az emberi étrend mindenféle tudományterületről érkező top kutatói közölnek írásokat. A lipcsei Max-Planck Institute for Evolutionary Anthropology székhelyén rendezett konferencia 2006 májusában zajlott. A konferencia szervezőinek célja volt olyan szakembereket egy asztal mellé ültetni, akik normális esetben nem találkoznának egymással. A kötetben az étrend evolúciójának három nagy kérdésével foglalkoznak:

  • húsevés: mikor kezdődött, és mikor vált intenzívvé?
  • vadászati technológiák: mi a vadászat legkorábbi bizonyítéka, és hogyan fejlődött ezt követően?
  • az erőforrások intenzív kiaknázása: mikor kezdődött, milyen állat- és növényfajokra terjedt ki?

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *